Sidste nyt fra
Aalborg Restauratørforening

Vi udvider fællesskabet – velkommen til november’s medlemmer
Aalborg Restauratørforening vokser, og vi er glade for at kunne byde tre nye medlemmer velkommen i fællesskabet. Alle tre virksomheder bidrager på hver deres måde til at styrke branchen – både gennem kvalitet, service og stærke relationer i lokalmiljøet.
Mortens Kro
En af Aalborgs mest anerkendte gastronomiske institutioner er nu blevet en del af foreningen.
Mortens Kro har siden 1997 sat standarden for moderne dansk gastronomi i byen – kendt for sit høje håndværksniveau, sin kompromisløse kvalitet og sin evne til at kombinere klassiske teknikker med nutidens smag.
Med både restaurant og boutique-hotel er Mortens Kro et stærkt brand i Aalborgs restaurantmiljø – og vi er stolte af at kunne byde dem velkommen i fællesskabet.
Læs mere om Mortens Kro:
https://mortenskro.dk/
https://www.enjoynordjylland.dk/nordjylland/planlaeg-din-tur/mortens-kro-restaurant-boutique-hotel-gdk596343
DUUS Vinkælder
En af Aalborgs mest ikoniske kælderrestauranter er nu officielt medlem af foreningen.
DUUS Vinkælder har i årtier været et samlingspunkt for både lokale og besøgende med sin historiske atmosfære, solide dansk-klassiske retter og kærlighed til god vin.
Et velkendt sted i byens hjerte – og nu også en del af vores.
Læs mere om DUUS Vinkælder:
https://xn--duusvinkjlder-cgb.dk/
https://www.enjoynordjylland.dk/nordjylland/planlaeg-din-tur/duus-vinkjaelder-gdk596345
Nordjysk Forretnings- og Industri Renovation (NFIR)
Vi byder også varmt velkommen til NFIR – Dem med de orange biler.
NFIR tilbyder affaldshåndtering af alle typer affald fra Hobro til Skagen og er kendt for at skabe løsninger, der giver værdi på både tid og økonomi. Blandt andet gennem:
Godtgørelser på pap
Godtgørelser på brugt friture
Effektive og fleksible ordninger tilpasset den enkelte forretning
NFIR står klar til en snak om, hvordan de kan hjælpe jeres virksomhed med at få mest muligt ud af jeres affaldsflow.
Kontaktpersoner
Morten Dissing Sørensen · 31 43 10 11
Henning Jensen · 31 43 10 10
Miljøkonsulenter
Adresse: Mandøvej 1, 9800 Hjørring
Web: https://www.nfir.dk/
Velkommen til begge virksomheder – vi glæder os til samarbejdet og til at styrke branchen sammen!
Bestyrelsen, Aalborg Restauratørforening af 1864
Læs mere
Julen nærmer sig – og branchen står foran en travl, men udfordrende sæson
J-Dag er overstået, julen og julefrokosttiden nærmer sig, og på trods af det usandsynligt flotte og varme vejr, går vi nu ind i en periode, hvor vi i restaurationsbranchen forhåbentlig får travlt. Mens I alle har fokus på driften i jeres forretninger, sker der også en række ting, som påvirker vores branche generelt.
Over for hotelsektoren arbejder Horesta målrettet på at få en markant stramning af reglerne for korttidsudlejning via Airbnb og lignende platforme. Regeringen er kommet med et udspil til ny lovgivning på området – et markant opgør med de nuværende regler, hvor der i dag er en maksimalgrænse på 70 dages årlig udlejning, men ingen indberetningspligt. Regeringen lægger nu op til både indberetning og automatisk fjernelse af boliger fra udlejningsportalerne, når grænsen på 70 dages udlejning overskrides.
I nattelivssektoren har Aalborg Restauratørforening samarbejdet med Nordjyllands Politi om kampagnen ”Over 18, ud om natten” – i praksis: I skal ikke ud i nattelivet, hvis I er under 18 år. Kampagnen henvender sig naturligvis til de unge selv, men også som et vigtigt signal til deres forældre.
Vi i restaurationsbranchen vil gerne have de unge til at forstå, at hvis de snyder sig ind på diskotekerne med falsk eller lånt ID, så overtræder de straffeloven. Det giver en plet på straffeattesten – og det kan få store konsekvenser for deres fremtid.
Værd at bemærke: En ny europæisk undersøgelse viser, at elever i danske 9. klasser fortsat ligger i top, når det gælder alkoholforbrug. De drikker mere og starter tidligere end 15-16-årige i andre europæiske lande.
Selvom højtiden for spiserestaurationssektoren er på sit højeste her i juletiden, er alt ikke fryd og gammen. Det er ingen hemmelighed, at flere restauranter – udover gammel gæld fra coronaårene – også kæmper med højere råvarepriser, udfordringer med rekruttering og generelt færre penge blandt gæsterne.
Perspektiv og anbefalinger– hvad kan restauratører gøre?
Selvom nogle økonomiske faktorer ligger uden for den enkelte virksomhed, kan restauratører arbejde aktivt med at øge robustheden:
Arbejd med streng likviditetsstyring og hyppige opfølgninger på likviditetsprognoser.
Juster drift og koncept fleksibelt – kortere åbningstider, menuer tilpasset efterspørgsel og dynamisk prissætning kan hjælpe i udsatte perioder.
Samarbejd om indkøb og leverandørkæder – fx fælles indkøbsordninger eller partnerskaber med lokale producenter – for at opnå stordriftsfordele.
Fokusér på medarbejderkompetencer, effektiv drift og kvalitetsstyring for at forbedre marginer og øge modstandskraften mod prispres.
Vurder alternative indtægtskilder – fx catering, takeaway eller events – som supplement til kerneforretningen
Henrik F. Jensen
Formand
Aalborg Restauratørforening af 1864
Læs mere

AI i Restaurationsbranchen – Fra Hype til Hverdag
Kunstig intelligens fylder mere og mere i restaurationsbranchen — ofte uden at vi registrerer det. Fra vagtplaner og indkøb til sociale medier og menuoptimering, så ligger der allerede algoritmer bag mange af de beslutninger, vi tager i hverdagen.
Men hvordan bruger vi teknologien aktivt? Og hvilke værktøjer giver mening for os, der driver restauranter, barer og caféer i Aalborg?
Til dette arrangement tager Tom Bue os med ind i AI’ens virkelige anvendelser og de muligheder, vi som restauratører allerede i dag kan drage fordel af. En aften med inspiration, konkrete eksempler og et blik ind i 2026 — på et niveau alle kan være med på.
AI i Restaurationsbranchen
Onsdag d. 3. december 2025
Netværksarrangement for medlemmer og ikke-medlemmer
Læs mere & tilmeld dig:https://aalrest.dk/events/ai-i-restaurationsbranchen-fra-hype-til-hverdag-e14
Læs mere

Nytårsfest 2026 – Start året med branchen!
Aalborg Restauratørforenings nytårsfest er tilbage — og 2026 starter med stil!
Vi samles hos Restaurant Orkidéen, som netop har modtaget Børsens Gazellepris 2025, til en festlig aften med gastronomi, vine, musik og godt selskab.
Det bliver en aften, hvor vi fejrer fællesskabet, skåler året i gang og nyder en oplevelse, der både hylder håndværk, kvalitet og branchens stærke sammenhold.
Når den sidste ret er nydt, tager DJ Dimesis over og sikrer en stemningsfuld afslutning på en aften, der garanteret vil sætte tonen for det nye år.
Nytårsfesten afholdes søndag d. 4. januar 2026
Læs mere & tilmeld dig:https://aalrest.dk/events/nytaarsfest-2026-e12
Læs mere



_(1).png)

